Odp: mac 300 wasch czy mac 250 wasch?
polecam mac 250 wash z prostego powodu...:)
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Oświetlenie inteligentne » mac 300 wasch czy mac 250 wasch?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
polecam mac 250 wash z prostego powodu...:)
klasycznie - niewiedziałem że takie nastawki weszły na rynek i dobrze zawsze konkurencja dla CP
Dopiero będą, a za jakiś czas mają być do Mac 700 Wash, ale żadnych obietnic co do terminów nie ma.
Kacper 3 pytania:P
1. Kiedy będą?
2. Jakaś orientacyjna cena?
3. Czy są już jakieś porównania w stosunku do Alpha Beama CP?
Myśle że taka nasadka wiecej niż 2000zł nie może kosztować bo było by to nieproporcjonalne do ceny nowego Washa. No ale poczekajmy na faktyczne ceny ![]()
tanie nie będzie... tak jak update do washa 2000 aby go przerobić na XB , zmieniacz kolorów do atomika, itd..
1. Spodziewałbym się we Wrześniu.
2. Nie wiedziałem, ale teraz wiem - katalogowa cena to 1199 zł netto. <-[edit]
@Krzyżak: Porównanie do upgrade Mac 2000 Wash do XB jest przesadą.
W zestawie XB jest nowa lampa, oprawka do niej, statecznik, zapłonnik, CMY, pokrywy z nową nazwą i wiele innych dodatków...
Rozumiem porównanie do dodatkowej soczewki microfresnel do tego XB, ale nie do zmiany na XB.
A ile elementów ruchomych ma Atomic Colors a ile soczewka?
3. Martin na stronie daje fotometrię tego urządzenia wykresem stożkowym oraz w plikach IES, Clay Paky ograniczył się do stożkowych. Można sobie porównać.
Martin może świecić węższym strumieniem od CP, ale inna siła lamp robi swoje i będzie jednak trochę słabszy, ale powinna być to bardzo narzucająca się różnica.
[edit]
Niestety nawet na filmie HD nie widzę jaka jest powierzchnia soczewki z zewnątrz, a to może mieć duże znaczenie.
Hehe czyli miałem racje co do ceny
w poniedziałek dostałem meila od LTT i MAC 250 Beam Upgrade Kit: 1199,- zł netto ![]()
Kiedy będzie możliwoś obejżenia prezentacyjnej przerobionej lampy?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 10 zapytań ]