Temat: liberty
czy ktoś to ma?
zastanawiam się nad kupnem.
http://www.adblighting.com/?page=produc amp;id=191
cena około 30 000
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy ktoś to ma?
zastanawiam się nad kupnem.
http://www.adblighting.com/?page=produc amp;id=191
cena około 30 000
Wojtek był na prezentacji.. chyba.
Pytanie mi sie nauswa tylko dlaczego akurat kupowac stol z ADB w 30 000 mozna juz naprawde cos ciekawszego znalezc.
choćby avo toucha, lub ma light 1 serii
Może jest potrzebny do kolejki ( MA i AVO raczej słabo w kolejce wypadają) . Zależy gdzie jest potrzebny. Ale fakt faktem że lewoczko będzie chyba pierwszym użytkownikiem w Polsce. Z tego co widać w manualu, przypomina ETC Congo.
Napisz drogi lewoczko gdzie go będziesz używał.
Ale nawet z punktu widzenia kolejki dziwny wybór. Nie lepiej już D-lite? Serwis blisko i filozofia pracy podobna do stołów w większości polskich teatrów.
Może jest potrzebny do kolejki ( MA i AVO raczej słabo w kolejce wypadają) .
Na czym miałaby polegać ta "słabość" MA w kolejce?
Ostatnio edytowany przez KacperP (2011-10-04 08:38:47)
Michał napisał/a:Może jest potrzebny do kolejki ( MA i AVO raczej słabo w kolejce wypadają) .
Na czym miałaby polegać ta "słabość" MA w kolejce?
Na tym że nie widzisz co robisz na bieżąco. Podglad toru A, podglad toru B, widoczny playback, live jednocześnie... (w Wektorze również z widocznością słabo). D-lite - nie wiem
Bez problemu można skonfigurować sobie nawet pięciosuwakowy executor. Wśród dostępnych suwaków są również XF-A oraz XF-B. Można zrobić na cały ekran widok "Sequence Executor" i widzieć dokładnie w którym miejscu sekwencji jesteśmy.
Nie widać? A okna arkuszy kanałów i urządzeń? Poza tym są arkusze "Sequence Content" oraz "Sequence Content Compact" z przyciskami "Next Cue" oraz "Last Cue".
No tak.
Czy mógłbyś skonfigurować ekran/y do pracy w kolejce, zrobić screen i wrzucić na forum?
Dzięki
Byłem na szkoleniu z Liberty i Fredoom - dla mnie naprawdę super stoły. najlepiej chyba można je porównać do Congo.
Stoły bardzo intuicyjne, z czystym sumieniem polecam ale do teatru nie na żywca ![]()
Jeżeli jesteś poważnie zainteresowany tym pulpitem, zorganizuje się jakąś prezentację.
Pulpit wybiera się taki na którym dobrze się nam pracuje, więc zawsze lepiej pomacać wcześniej i sprawdzić czy spełnia nasze wymagania. ![]()
Ostatnio edytowany przez w-w (2011-10-04 14:35:57)
dlaczego adb?
bo z opisu wygląda przeźroczyście, ale martwi mnie opinia że nie na żywca.
ma być użytkowany w Domu Kultury do różnego rodzaju sztuk i sztuczek.
zacząłem przygodę ze światłami parę lat temu i generalnie raczkuję. Dobrze dogaduję się ze sprzętem więc cyfrowy stół mnie nie przeraża. pare wieczorów i go poznam.
oczekuję porad w temacie.
w przyszłym roku kupię stół w kwocie zbliżonej do liberty.
Ostatnio edytowany przez lewoczko (2011-10-06 18:18:56)
z tego co wiem to teatr stary w lublinie zakupił liberty
Nie na żywca nie oznacza, że nie da się zrobić tylko są do tego lepsze stoły, natomiast do domu kultury do przedstawień teatralnych i niewielkich koncertów jak najbardziej tak.
mam pytanko czy ktoś pracuje ma stole ADB mentor a dokładnie chodzi mi o świecenie z niego płynnie głowami ,zapisywanie programów.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 10 zapytań ]