Temat: Robe BMFL
Czy ktoś z Was próbował ustawiać żarówkę? czy możliwe jest zrobienie zadowalająco równej plamy? w porównaniu do VL3500 ustawianie żarówki jest dla mnie wyzwaniem;)
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś z Was próbował ustawiać żarówkę? czy możliwe jest zrobienie zadowalająco równej plamy? w porównaniu do VL3500 ustawianie żarówki jest dla mnie wyzwaniem;)
Ustawienie czegokolwiek jak vl3500 będzie wyzwaniem. Ta lampa po odpaleniu od razu jest...
podłączyć, odpalić, i od razu jest. hotspot na środku i ciemno po bokach. dzieci po dzieciach, broń boże ognia. będzie pan zadowolony
Pisałem o VL - odpalasz i jest. Delikatna korekta i następna .. Następna następna... Po robocie
A reszta urządzeń ? Cieżko nawet CP potrafi spierd....
A jaki jest problem z adjustacją?
Są trzy śruby praktycznie jak w każdym urządzeniu. Przy dobrze ustawionej lampie po wymianie wystarczy delikatna korekta
Wchodzisz w SERIVICE--->ADJUST LAMP
I regulujesz
Ostatnio edytowany przez GrzegorzPro (2016-04-13 12:28:52)
to zrób równą plamę. odległość ok 14m, na środku 4800 lux, po bokach 1700/1800 lux. to najrówniejsza plama jaką udało się ustawić. przy zoomie 126 z tego co pamiętam. być może ja czegoś nie potrafię, albo nie rozumiem. a być może nikt nie przywiązuje uwagi do adjustowania żarówek. na pewno nie działa to nawet w połowie tak dobrze jak w VL3500, mimo że moc jest imponująca.
Ostatnio edytowany przez mikolaj (2016-04-13 16:46:36)
odświeżam temat bo słyszałem wieści że mają być dostępne inne (poprawione?) odbłyśniki do BMFL. czy ktoś słyszał coś na ten temat?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 9 zapytań ]