Odp: Z czego zrobić horyzont na scene plenerową? Gdzie kupić?
Kupiłem na prędce, siatkę ( cieniownik ) ze sklepu orodniczego
... zobaczę jak się sprawdzi ![]()

Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » O oświetleniu » Z czego zrobić horyzont na scene plenerową? Gdzie kupić?
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupiłem na prędce, siatkę ( cieniownik ) ze sklepu orodniczego
... zobaczę jak się sprawdzi ![]()

zapodaj fotke jesli sie uda potem ![]()
kolesie od plandek byli, ale może skontaktować się z kolesiami od max-print'ów? Choć problemem może być wąska gama kolorystyczna, z drugiej strony można to to fajnie zadrukować ![]()
Mozna stosować jeszcze materiał do szycia żagli... Taka siatka czarna właśnie. Znam firmę która tak stosuje.. Jest bardzoi wytrzymała i można ją popsuc praktycznie tylko wycinając perfidnię dziure ostrym nożem
Przypadki losowe, choc nam własnie się tak zdażyło ![]()
Można więcej konkretów Alicjo?
Wytrzymałość wytrzymałością... ale jak ten materiał ma się do przepuszczania powietrza i wody?

Mozna stosować jeszcze materiał do szycia żagli...
wiec przepuszczalność będzie mała - znaczy zadaszenie latawiec-połamaniec ![]()
ja porobisz przekątne - stężenia w prawie wszystkich płaszczyznach to nie jest takie hop aby go połamać.
no i odciągi ... mile widziane zbiorniki z wodą ![]()
Hmmm odciągi odciągami a przekątne swoja droga - ale jak czasem zawieje to nie ma zmiłuj ![]()
Zbiorniki z woda - no fakt już to widzę firma stawia scenę 12x10 i stawia 4 lub 6 zbiorników z wodą.
Przy dużych konstrukcjach nawet po 2 zbiorniki widziałem. na element podstawy.
Właśnie ta siatka... No powiem sszczerze, że nie widzialm żeby ktoś stosował coś innego...
Każdy ma jednak pewnie swoje zródlo takich siatek. Są stosowane w wielu dziedzinach zycia.
Jesli chodzi o wiatr i wode...
Jesli spadnie na nią pod kątem sciana deszczu no to nie oszukujmy sie troche sie naleje....
aczkowliek przed drobnym deszczem jest tez jakims zabezpieczeniem..
Jesli chodzi o wiatr przepuszza i jest to plus....
w górach w sierpniu mielismy do sceny przyczepione plandeki zwykle i prawie sie przewrocila scena gdy pierwszego dnia dmuchną "halny" ;p
Przy takiej siatce taka sytuacja się nie wydarzy... Mozna tez ta siatke kupic w firmach ktore robia nadruki banerowe nazywa się dokładnie:
SIATKA MESH- siatka winylowa przeznaczona do ekspozycji na zewnątrz pomieszczeń, najczęściej stosowana na elewacjach remontowanych budynków, gdzie wiszący baner nie może zasłaniać całkowicie dostępu światła i mozna zadrukowac cala jej powierzchnie
Ostatnio edytowany przez Alicja (2009-10-27 14:23:04)
Właśnie ta siatka... No powiem sszczerze, że nie widzialm żeby ktoś stosował coś innego...
Każdy ma jednak pewnie swoje zródlo takich siatek. Są stosowane w wielu dziedzinach zycia.
Jesli chodzi o wiatr i wode...
Jesli spadnie na nią pod kątem sciana deszczu no to nie oszukujmy sie troche sie naleje....
aczkowliek przed drobnym deszczem jest tez jakims zabezpieczeniem..
Jesli chodzi o wiatr przepuszza i jest to plus....
w górach w sierpniu mielismy do sceny przyczepione plandeki zwykle i prawie sie przewrocila scena gdy pierwszego dnia dmuchną "halny" ;pPrzy takiej siatce taka sytuacja się nie wydarzy... Mozna tez ta siatke kupic w firmach ktore robia nadruki banerowe nazywa się dokładnie:
SIATKA MESH- siatka winylowa przeznaczona do ekspozycji na zewnątrz pomieszczeń, najczęściej stosowana na elewacjach remontowanych budynków, gdzie wiszący baner nie może zasłaniać całkowicie dostępu światła i mozna zadrukowac cala jej powierzchnie
Możesz zdobyć adres konkretnego producenta... ewentualnie firmy która robi takie sitaki gotowe na scenę, bo ja już obdzwoniłem wiele firm i nic ciekawego nie znalazłem.

Ta firma robiła specjalne siatki na scenę z atestem 26 zł m2 netto
Mamy taką siatkę z nadrukiem zachodu słońca na scenie miejskiej. Ale co do producenta to musiałbym zapytać. Zdaje egzamin. W sumie to każda firma zajmująca się reklamą wielko formatową powinna wiedzieć o co chodzi. Jak chcesz to się dowiem kto to robił i prześle.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 10 zapytań ]