Temat: jaki plik do bitmapy?
W jakim pliku musi być zapisana animacja/film by móc ją wyświetlić na bitmapie?
ps. Ma2
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W jakim pliku musi być zapisana animacja/film by móc ją wyświetlić na bitmapie?
ps. Ma2
Bitmapa to raczej obraz - Rozszerzenie bmp . Np. Strzałki plus efekt przewijają w lewo.... W rezultacie strzałki przewijają w lewo.
czyli efekty wyświetlane na sunstripach idą już przez media serwer?
Nie koniecznie.... Wystarczy zrobic layher układając siatkę z dimerów (układasz obraz z tego co używasz np. 20x sunstripe w pionie jeden obok drugiego) bedzie to siatka o wymiarach pixeli 20x10 i na to wkładasz np bitmape kreski pionowej. Wymiarujesz ją w opcjach bitmapy do potrzebnego wymiaru dodajesz efect np. W lewo i pionowa kreska na stripach biega od lewej do prawej po stripach. To samo tyczy się rgb wtedy mamy kolorowy obraz.
Jest to mizerne przy małej ilości pixeli
W ten sposób robie np. Ef na jaragach
Ostatnio edytowany przez vandj (2013-08-22 14:18:06)
Jeśli chce się wyświetlać film, to trzeba użyć media serwera. Wprost z grandMA2 można tylko wyświetlać obrazek używając efektu bitmapowego. Obrazek może się ruszać, ale nadal jest to obrazek a nie film.
*bmp. tylko i wyłącznie. I trzeba się cieszyć że od kilku wersji łyka z przez USB ![]()
im bardziej poznaj ten stół, tym bardziej zastanawiam się nad czym tu si tak zachwycać ![]()
p.s. nie, nie wypisujcie mi, że to duży system który można spiąć sieciowi, otworzyć wiele sesji i edytować to samo show - normalny użytkownik nie potrzebuje tego ![]()
1. Makra
2. System kształtował się przy pracy nad dużymi sztukami i podstawowe rzeczy robi się znacznie sprawniej. To czym są te "podstawowe rzeczy" w grandMA2 jest znacznie szerszym pojęciem niż się człowiek zwykle spodziewa.
no to zgadzam się z artmajster...
ale MA2 to najlepszy system na świecie, dopracowany, super praca w sieci, szybka edycja itd..
Tylko szczerze to mam gdzieś to, "że jest szerszym pojęciem niż się człowiek zwykle spodziewa"... chcę zrobić coś sprawnie szybko i to od zera na pustym stole!
Ale Kacper zawsze ma wytłumaczenie, bo spędził na sztukach programując różne stoły lata świetlne i doskonale nas rozumie ![]()
Tak jestem uszczypliwy, bo już nudne jest wciskanie wszystkim, że MA to jedyny słuszny system w tym kraju. Istnieje kilka innych, które są godne polecenia, dużo tańsze i w 100% zaspakajają potrzeby nawet wymagających użytkowników.
Tak jestem uszczypliwy, bo już nudne jest wciskanie wszystkim, że MA to jedyny słuszny system w tym kraju. Istnieje kilka innych, które są godne polecenia, dużo tańsze i w 100% zaspakajają potrzeby nawet wymagających użytkowników.
Podpisuje się pod tym
W sumie wiedzą to wszyscy użytkownicy np: chamsys'a lub hog'a ![]()

Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 10 zapytań ]