Odp: DMX ArtNet konwerter
zastanawiam się czy w ArtNET można wykorzystać przełączniki sieciowe?
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zastanawiam się czy w ArtNET można wykorzystać przełączniki sieciowe?
Mam dobrą wiadomość dla wszystkich tych którzy chcą wspierać Polską gospodarkę i hasło 'Polak potrafi'. Dowiedziałem się iż Lubelska firma DAB-System prowadzi prace nad konwerterami DMX<-> ArtNet.
Zajebiście!! 
To ja poproszę takie do rack 19 " i takie touring zasilane przez POE
Ja tylko mieszkam w tym samym mieście, zamówienia i kontakt:
http://www.dab-system.com/
Ooo  Cieszę się bardzo
 Cieszę się bardzo  Jeszcze jeżeli będzie możliwość za pomocą tych konwerterów bezprzewodowo przesyłać DMX to już będzie epicko
 Jeszcze jeżeli będzie możliwość za pomocą tych konwerterów bezprzewodowo przesyłać DMX to już będzie epicko 
Pozwolę sobie napisać tutaj by nie tworzyć kolejnego setnego tematu z takim czy podobnym pytaniem,
a więc czy któryś z szanownych Panów/Kolegów spotkał się może z połączeniem Arkaos Media Master i Showtec NODE DMX albo posiada jakąś wiedzę na temat owego NODE`a?
Jesli ten node ma ambicje byc konwerterem artnet-dmx, to MUSI zadzialac po wlasciwym ustawieniu z KAZDYM programem obslugujacym artnet. Nie ma prawa robic fochow.
dziękuje Kacepr za odpowiedź wyjaśniającą wszelkie moje wątpliwości 
pozdrawiam
Witam serdecznie kolegów świetlików.
Jako świetlik, elektronik i programista kończę prace nad Node'm. W okolicach września powinienem skończyć. Node jest uproszczony do granic możliwości - na dzień dzisiejszy jest wielkości paczki papierosów  posiada jedno wyjście dmx'a i konfiguracje na dip-switch'ach. Dzięki tym uproszczeniom awaryjność bliska zera (trwają testy), a i cena 'uproszczona' do minimum. No i jak jeden z kolegów sobie życzył - Made in Poland
 posiada jedno wyjście dmx'a i konfiguracje na dip-switch'ach. Dzięki tym uproszczeniom awaryjność bliska zera (trwają testy), a i cena 'uproszczona' do minimum. No i jak jeden z kolegów sobie życzył - Made in Poland 
Jak urządzenie pomyślnie przejdzie testy (ciężkie i wymagające), napiszę więcej dla zainteresowanych.
Pozdrawiam.
Witam serdecznie kolegów świetlików.
Jako świetlik, elektronik i programista kończę prace nad Node'm. W okolicach września powinienem skończyć. Node jest uproszczony do granic możliwości - na dzień dzisiejszy jest wielkości paczki papierosówposiada jedno wyjście dmx'a i konfiguracje na dip-switch'ach. Dzięki tym uproszczeniom awaryjność bliska zera (trwają testy), a i cena 'uproszczona' do minimum. No i jak jeden z kolegów sobie życzył - Made in Poland
Jak urządzenie pomyślnie przejdzie testy (ciężkie i wymagające), napiszę więcej dla zainteresowanych.
Pozdrawiam.
Jakie protokoły będzie obsługiwał? Jakie zasilanie?
Na chwilę obecną Art-Net I, zasilanie 5V 100mA (max), czyli np. z USB lub z (prawie) każdej ładowarki do komórki.
Mam dobrą wiadomość dla wszystkich tych którzy chcą wspierać Polską gospodarkę i hasło 'Polak potrafi'. Dowiedziałem się iż Lubelska firma DAB-System prowadzi prace nad konwerterami DMX<-> ArtNet.
przecież są inne firmy , a wymienia się tylko jedną ,na allegro widziałem kwmatik ,a wpisując w googlach dmx512 wyskakuje ciekawa instrukcja po polsku.
mam kolegę co temat już opanował... teraz trwa rozbudowa aby ogarniało więcej nitek
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.030 sekund, wykonano 8 zapytań ]